E1400- E1500 Gemodificeerde zetmelen

Halal & Voedselveiligheid > E-nummers > E1400- E1500 Gemodificeerde zetmelen

 

Wat is gemodificeerd zetmeel? Gemodificeerd zetmeel worden door chemische, fysische of enzymatische behandeling verkregen uit natuurlijk zetmeel (tarwe-, maïs-, aardappel-, rijst- of tapiocazetmeel) en kunnen een functie hebben als verdikkingsmiddel, stabilisator, emulgator of bindmiddel (gebruikt in bijvoorbeeld snoep, vla, sauzen en kant-en-klaar gerechten).

 

E-nummer

Naam

Beschrijving

Status

1400

Dextrine

Verdikkingsmiddel

Halal

1401

Zuur-behandeld zetmeel

Verdikkingsmiddel

Halal

1402

Alkali-behandeld zetmeel

Verdikkingsmiddel

Halal

1403

Gebleekt zetmeel

Verdikkingsmiddel

Halal

E1404

Geoxideerd zetmeel

Verdikkingsmiddel

Halal

E1410

Monozetmeelfosfaat

Verdikkingsmiddel

Halal

1411

Dizetmeelglycerol

Verdikkingsmiddel

Halal

E1412

Dizetmeelfosfaten

Verdikkingsmiddel

Halal

E1413

Gefosfateerd dizetmeelfosfaat

Verdikkingsmiddel

Halal

E1414

Geacetyleerd dizetmeelfosfaat

Verdikkingsmiddel

Halal

E1420

Zetmeelacetaat

Verdikkingsmiddel

Halal

1421

Zetmeelacetaat

Verdikkingsmiddel

Halal

E1422

Geacetyleerd dizetmeeladipaat

Verdikkingsmiddel

Halal

1423

Geacetyleerd dizetmeelglycerol

Verdikkingsmiddel

Halal

E1441

Hydroxypropyldizetmeelglycerol

Verdikkingsmiddel

Halal

E1442

Hydroxypropyldizetmeelfosfaat

Verdikkingsmiddel

Halal

E1450

Zetmeelnatriumoctenylsuccinaat

Verdikkingsmiddel

Halal

 

Halal & Voedselveiligheid > E-nummers > E1400- E1500 Gemodificeerde zetmelen