Met moderne laboratoriumtechnieken in een geaccrediteerd laboratorium bieden wij snelle en betrouwbare analyseresultaten.

Als het belangrijk is voor uw moslimklanten om erop te kunnen vertrouwen dat hun voedsel Halal is, biedt het Halal lab de analytische ondersteuning om de kwaliteit van uw producten te waarborgen.

Een grote verscheidenheid aan producten wordt routinematig geproduceerd met behulp van of door toevoeging van sporen van dierlijke eiwitten of alcohol. Tegelijkertijd bevatten sommige vleeswaren onbekende of zelfs gemengde vleessoorten. Producten met een bijzonder hoog risico van “Haram” of verboden ingrediënten zijn kip, salami, worst, spek, shoarma, yoghurt, kruiden, eiwitdranken, koffie (collageen), zacht snoep en vitamines.

Wij bieden tests voor soorten zoals varkens, paarden en ezels. Alle tests zijn beschikbaar voor verschillende soorten voedsel, waaronder rauwe, verwerkte en gekookte producten.

Onze nieuwste ontwikkeling is een zeer efficiënte DNA-extractiemethode voor gelatine, gecombineerd met een gevoelige realtime PCR-test. Met deze methode kunnen we slechts 0,1% (gewicht / gewicht) varkensvleesgelatine detecteren in b.v. rundergelatine.

Verder kunnen we ook tests aanbieden voor alcoholresiduen, die b.v. worden vaak gebruikt bij de verwerking van aroma’s en kunnen daarom worden gevonden in producten zoals vanillearoma’s of marsepeinbereidingen, gearomatiseerde dranken of ijsjes.

Wij adviseren u graag over de beste combinatie van tests voor uw specifieke producten.

Ons aanbod voor halal voedsel testen:

  • Identificatie van diersoorten (vanwege religieuze verplichtingen (halal en koosjer)
  • Detectie van product fraude
  • Microbiologisch onderzoek (Tijdens een microbiologisch onderzoek onderzoeken we levensmiddelen op de aanwezigheid van micro-organismen. In ons microbiologisch laboratorium gebruiken we verschillende vormen van monsterafname.)
  • Testen, analyses en onderzoek
  • Bemonstering
  • Ethanol detectie analyses
  • Varken detectie analyses

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over ons aanbod.

Lees meer