Halal Lab testen

Met moderne laboratoriumtechnieken in een geaccrediteerd laboratorium bieden wij snelle en betrouwbare analyseresultaten.

Als het belangrijk is voor uw moslimklanten om erop te kunnen vertrouwen dat hun voedsel Halal is, biedt het Halal lab de analytische ondersteuning om de kwaliteit van uw producten te waarborgen.

Een grote verscheidenheid aan producten wordt routinematig geproduceerd met behulp van of door toevoeging van sporen van dierlijke eiwitten of alcohol. Tegelijkertijd bevatten sommige vleeswaren onbekende of zelfs gemengde vleessoorten. Producten met een bijzonder hoog risico van “Haram” of verboden ingrediënten zijn kip, salami, worst, spek, shoarma, yoghurt, kruiden, eiwitdranken, koffie (collageen), zacht snoep en vitamines.

Wij bieden tests voor soorten zoals varkens, paarden en ezels. Alle tests zijn beschikbaar voor verschillende soorten voedsel, waaronder rauwe, verwerkte en gekookte producten.

Onze nieuwste ontwikkeling is een zeer efficiënte DNA-extractiemethode voor gelatine, gecombineerd met een gevoelige realtime PCR-test. Met deze methode kunnen we slechts 0,1% (gewicht / gewicht) varkensvleesgelatine detecteren in b.v. rundergelatine.

Verder kunnen we ook tests aanbieden voor alcoholresiduen, die b.v. worden vaak gebruikt bij de verwerking van aroma’s en kunnen daarom worden gevonden in producten zoals vanillearoma’s of marsepeinbereidingen, gearomatiseerde dranken of ijsjes.

Wij adviseren u graag over de beste combinatie van tests voor uw specifieke producten.

Ons aanbod voor halal voedsel testen:

  • Identificatie van diersoorten (vanwege religieuze verplichtingen (halal en koosjer)
  • Detectie van product fraude
  • Microbiologisch onderzoek (Tijdens een microbiologisch onderzoek onderzoeken we levensmiddelen op de aanwezigheid van micro-organismen. In ons microbiologisch laboratorium gebruiken we verschillende vormen van monsterafname.)
  • Testen, analyses en onderzoek
  • Bemonstering
  • Ethanol detectie analyses
  • Varken detectie analyses

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over ons aanbod.

Een Halal test aanvragen

Wilt u er graag zeker van zijn dat uw bedrijf voldoet aan alle Halal-voorschriften? Neem dan vandaag nog contact op met Halal Audit Company. Wij staan klaar om een grondige test uit te voeren bij uw onderneming. Naar aanleiding van deze test geven wij u dan advies, of een certificaat dat aangeeft dat de producten die u verkoopt daadwerkelijk Halal zijn. Onze Halal test is geheel betrouwbaar en kan snel bij ons worden aangevraagd. Onze specialisten werken in een geaccrediteerd laboratorium, voor de meest betrouwbare resultaten die er te krijgen zijn.

Halal testing op maat

U heeft bij ons de keuze hoe u uw bedrijf en producten wilt laten testen. Gaat het alleen om de producten, of ook om de processen die hierbij worden gebruikt? Uw klanten willen er op kunnen vertrouwen dat uw eten geheel Halal is. Met een certificaat van Halal Audit Company bent u hier altijd zeker van. We hebben verschillende soorten tests klaarstaan, voor bijvoorbeeld varkens, paarden en ezels. De tests kunnen worden ingezet bij verschillende soorten voedsel. Denk hierbij aan rauwe, verwerkte en gekookte producten. Ook kunnen wij gelatine grondig testen en uitsluiten dat er in producten alcoholresidu zit.

Meer weten over onze Halal testing?

Indien u meer wilt weten over wat wij voor u kunnen betekenen, dan kunt u altijd even contact met ons opnemen. We beantwoorden graag al uw vragen, zodat u helemaal zeker weet dat u bij ons aan het juiste adres bent. Na afloop van de test kunnen wij u een certificering geven. Ook over dit proces vindt u op deze website uitgebreide informatie. U kunt bij ons een certificering aanvragen, maar het is ook mogelijk om naar ons instituut over te stappen. Ook hier vertellen wij u in een persoonlijk gesprek graag meer over.

Lees meer

 

 

 

Offerte aanvragen